Luni, 1 Noiembrie 2021

Parohia românească „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” Heilbronn din Germania, susține la studii în acest an școlar 5 copii care au rezultate foarte bune la învățătură și care provin din familiile cu peste 7 copii, din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Proiectului de susținere la studii a copiilor din familii numeroase este desfășurat de Departamentul Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și constă în oferirea unei burse lunare de 200 de lei tinerilor cu rezultate foarte bune la învățătură și care provin din familiile numeroase, înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

„Părintele Ciprian Mocanu, parohul Bisericii «Intrarea Maicii Domnului în Biserică» Heilbronn ne este alături în acest proiect încă de anul trecut, atunci când, în urma campaniei de informare și de strângere de fonduri pentru 6o de bursieri pe care i-am propus să-i susținem la studii, părintele ne-a contactat și ne-a zis cu bucurie că dorește să-i susțină el și parohia sa pe doi dintre copii. Anul acesta, părintele Ciprian s-a hotărât să susțină la studii încă trei tineri, astfel cinci copii au bursa asigurată timp de un an de zile de parohia din diaspora. Ne bucurăm că românii din diaspora se gândesc la cei din țară și oferă un sprijin concret pentru educația copiilor din familiile numeroase”, a declarat Ioana Dumitrașcu, referent Pro Vita.

Începând cu anul școlar 2021-2022, Departamentul Pro Vita a crescut numărul de burse oferite de la 65 la 100.

„Am fost motivați să mărim numărul de copii susținuți la studii, pentru că nu suntem singuri în susținerea parcursului educațional al copiilor, ci avem alături oameni de bună credință, parohii ortodoxe românești din țară și străinătate, care nu au rămas indiferenți la apelul nostru și ni s-au alăturat prin suținere financiară”, a adăugat referentul Pro Vita.

Proiectele Departamentului Pro Vita pot fi urmărite pe pagina de facebook Pro Vita Iași sau site-ul provitaiasi.ro