Miercuri, 20 Mai 2020
Flavius Popa

Marți, 19 mai 2020, părintele Nicolae Apetroae de la Parohia Bradu, Protopopiatul Ceahlău, județul Neamț, a fost înmormântat lângă lăcașul de cult în care s-a închinat Domnului ani buni pentru comunitatea aflată pe valea râului Bistricioara. Părintele a trecut la cele veșnice luni, 18 mai, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în urma unei grele suferințe.

Sfânta Liturghie și slujba prohodului au fost oficiate marți, 19 mai a.c., la Parohia Bradu – Grințieș și au fost săvârșite de un sobor de preoți, dimpreună cu părintele Ionel Cuțuhan, protopop de Ceahlău. Înmormântarea a fost făcută în condițiile speciale recomandate, iar credincioșii din Bradu s-au rugat în aceste zile pentru odihna sufletului părintelui Nicolae Apetroae, cel care a păstorit comunitatea timp de aproximativ 26 de ani.

Parohia Bradu a fost înființată ca parohie misionară în anul 1994, iar în acelaşi an, pe 1 octombrie, a fost numit paroh părintele Nicolae Apetroae, sub stăruința căruia, prin jertfa și dăruirea credincioșilor, s-a zidit noua biserică, sfințită în anul 2013, după 17 ani de muncă și efort. Părintele a fost înhumat lângă ctitoria sa.

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l așeze!