Miercuri, 9 Iunie 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, ziua de 7 iunie a.c. a fost marcată de vizita părintelui Mihail Roșu, protopop al Protopopiatului Iași 3, în Protopopiatul Ungheni din Arhiepiscopia Chișinăului - Mitropolia Basarabiei, care a fost gazda unui eveniment pastoral misionar.

Părintele Mihail Roșu a vizitat câteva parohii din Protopopiatul Ungheni înfrățite cu parohiile din Protopopiatul Iași 3, cu intenția de a motiva clericii de pe malul stâng al Prutului să intensifice misiunea pastorală cu parohiile din protopopiatul ieșean prin activități culturale, catehetice, educaționale și filantropice, ținând un cuvânt de formare pastoral-misionară adresat preoților basarabeni. Afirmarea și mărturisirea identității de credință și istorie al neamului românesc a fost ideea centrală care a jalonat întâlnirea. Au mai fost prezentate sfaturi şi recomandări ale Sfinților Părinți privind depășirea crizei spirituale provocate de pandemia Covid-19, dar și a provocărilor societății moderne din viața parohiilor.

Părintele Vasile Alcaz, protopop al Protopopiatului Ungheni, a mulțumit părintelui Mihail Roșu, exprimând intenția de a organiza și alte evenimente comune cu prezența clericilor și credincioșilor de pe ambele maluri ale Prutului.

La finalul vizitei, părintele Protopop Mihai Roșu le-a oferit parohiilor vizitate cărți de rugăciune pentru credincioșii basarabeni și a invitat părinții din Protopopiatul Ungheni să participe la ședința Protopopiatului Iași 3 din data de 22 iunie 2021, în vederea perfectării și aplicării concrete a parteneriatelor de înfrățire.