Vineri, 10 Septembrie 2021
Pr. Andrei Zlăvog

Ca o continuare firească a sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, în ziua de 9 septembrie, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Părinți Ioachim și Ana, care sunt și ocrotitori ai parohiei din noul cartier ieșean „Moara de Vânt”.

Prin mila Domnului a fost o zi binecuvântată, cu atât mai mult cu cât sărbătoarea din acest an a constituit primul hram cu slujire liturgică la parohia înființată la sfârșitul anului 2018.

Programul hramului a debutat în seara zilei de 8 septembrie, când a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, în prezența ctitorilor, a enoriașilor și a reprezentanților oficialităților locale, iar în dimineața zilei de 9 septembrie, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși.

La final, cei prezenți la sărbătoare, au avut parte și de un moment de tihnă duhovnicescă, organizat pe peluza din incinta așezământului, prilej care a oferit posibilitatea de a fi întărită comuniunea dintre credincioși. (Pr. Andrei Zlăvog)