Duminică, 9 Iunie 2024

Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu Protopopiatul Târgu Neamț organizează a treia ediție a Pelerinajului pedestru cu ocazia sărbătorii „Înălțării Domnului”, hramul Mănăstirii Neamț. Pelerinajul cuprinde două trasee, fiecare având ca lungime aproximativ 16 km.

Un grup de pelerini din satul Pipirig și din împrejurimi se vor întâlni miercuri dimineață, 12 iunie, la biserica de piatră „Sfântul Ierarh Nicolae”, denumită „Catedrala munților”. Începând cu ora 7:30 se va participa la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De la ora 9:30 pelerinii, însoțiți de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, vor pleca spre Parohia Stânca, Parohia Leghin, Schitul Braniște și Zimbrărie unde se vor întâlni cu celălalt grup de pelerini.

Un alt punct de plecare al pelerinilor este orașul Târgu Neamț, mai exact biserica Parohiei „Sfântul Haralambie”, unde de dimineață, 12 iunie, de la ora 8:00 se va participa la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți din oraș. De la ora 10:30 pelerini vor pleca spre Parohia Lunca, Parohia Nemțișor și Zimbrărie, unde se vor întâlni cu grupul de pelerini veniți de la Pipirig.

Ambele grupuri de pelerini vor parcurge împreună ultimii trei kilometri din traseu până la Mănăstirea Neamț, unde vor participa la Slujba Privegherii „Înălțării Domnului”.

De ce organizăm pelerinajul pedestru?

- pentru a redescoperi vechile tradiții, când în perioada marilor hramuri pelerinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune;

- este o oportunitate pentru a ieși din confortul zilnic și mediul virtual și totodată de a întâlni locuri, oameni, pe Dumnezeu și pe sfinți;

-un exercițiu de normalitate a omului în vremuri aglomerate.

Persoană de contact: Pr. Teodor-Alin Astancăi 0755 140 838