Joi, 4 Aprilie 2019
Tudorel Rusu

La Piatra Neamţ a avut loc marți ceremonialul de sfințire a Drapelului de luptă al Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”. La festivitatea care a fost prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la înființarea unității a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de reprezentanți ai Armatei, ai autorităților locale și centrale, cadre militare, precum și militari în rezervă.

Slujba de sfințire a drapelului a fost oficiată de  Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, care la final a adresat și un scurt cuvânt celor prezenți: „Pentru o unitate militară, pentru un corp de oaste, drapelul semnifică același lucru precum Crucea pentru Biserică. De fapt, cele două au aceeași însemnătate în anumite privințe, păstrând identitatea fiecăreia: cheamă oamenii la spirit de jertfă, de curaj și de demnitate. Dumnezeu să vă binecuvinteze, să vă dăruiască putere a privi cât mai adânc, cuprinzător și înălțător către drapelul dumneavoastră, pentru a vă întări în clipe de ispită, pentru a primi curaj în momente de cumpănă, neuitând totodată că Sfânta Cruce ne-a arătat direcția spre care trebuie să ne îndreptăm”.

În cadrul manifestării au fost avansați în funcție anumiți militari care s-au remarcat prin activitatea lor. De asemenea, s-au oferit decorații atât cadrelor militare active cât și celor aflate în rezervă.

După oficierea slujbei de sfințire a drapelului, Părintele Mitropolit a vizitat capela instituției, iar la final a scris câteva cuvinte în cartea de impresii a Batalionului.