Vineri, 4 Iunie 2021
Flavius Popa

Vinerea viitoare, 11 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va binecuvânta pictura Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași.

Ieșenii, personalul medical și pacienții Spitalului „Parhon” sunt așteptați săptămâna viitoare să participe la Slujba de sfințire a picturii Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din incita unității medicale. Locaşul de cult a fost construit în perioada 2016-2017, sub coordonarea pr. Daniel Duca, cu sprijinul corpului medical şi administrativ din unitatea spitalicească, al Primăriei Iaşi şi cu ajutorul important al unor donaţii particulare. Biserica a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe 21 aprilie 2017, iar după patru ani, pictura sfântului locaș va fi binecuvântată de PS Nichifor Botoșăneanul.

Mai multe detalii ne-a oferit părintele Daniel Duca, misionar de caritate în cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”: „Slujba va avea loc în data de 11 iunie, atunci când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, Chirurgul fără de arginți. Data nu a fost aleasa întâmplător, ci este expresia faptului ca Sfântul Ierarh și Doctor este prezent mereu, prin harul Sfântului Duh, în viața celor care fie se ostenesc, fie sunt bolnavi ai acestui spital. Sfântul Luca este un exemplu viu al faptului ca Evanghelia poate fi trăită și astăzi și că indiferent de slujirea pe care o avem în lume, sfințenia este la îndemână noastră. Pentru a ajunge la ea trebuie, asemenea Sfântului Doctor Luca, să ne asumam o viață creștină trăită în adevăratul sens al cuvântului și să nu ne pierdem cu firea în fața încercărilor care vin, căci și Sfântul Luca a fost mult încercat, a pătimit mult, dar a răbdat cu credință și s-a sfințit. Pilduitoare în acest sens sunt cuvintele sale testament: «Iubit-am pătimirea căci ea minunat curățește sufletul!»”.

Biserica „Izvorul Tămăduirii” se află pe Bulevardul Carol I, nr. 50, în spatele Spitalului „Dr. C. I Parhon” și a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”.