Joi, 4 Aprilie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, voluntarii din ASCOR Iași s-au îngrijit de organizarea Tainei Sfântului Maslu la Căminul de Bătrâni ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Iași. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de voluntarii ASCOR Iași.

Prezența și rugăciunea Preasfințitului Antonie și a celor nouă slujitori prezenți la Taina Sfântului Maslu au adus bucurie atât în sufletul bătrânilor, care au simțit puterea rugăciunii ce a fost înălțată cu multă dragoste pentru ei, cât și a personalului căminului și a voluntarilor ASCOR, care au conștientizat că nu sunt singuri în misiunea lor de a oferi bătrânilor o mângâiere.

„Am acceptat cu mare drag și cu multă dragoste invitația tinerilor din ASCOR Iași de a veni și a sluji aici, în capela căminului de bătrâni. Privind la dumneavoastră, îmi amintesc cu drag de părinții și de bunicii mei și mă bucur că, îmbrățișându-vă pe dumneavoastră, simt că-i îmbrățișez și pe ei”, a mărturisit Preasfințitul Antonie la finalul slujbei.

„Bătrânii l-au primit cu mare drag pe Preasfințitul Părinte Antonie și s-au bucurat de prezența și de rugăciunea Preasfinției Sale. În cazul celor imobilizați, vizita Preasfințitului le-a adus lacrimi de bucurie și de speranță. Am văzut cum li se lumina chipul când Preasfințitul intra în camerele lor și cum își întindeau mâinile tremurânde spre a fi miruite. Pentru noi, tinerii din ASCOR Iași, prezența Preasfințitului Antonie ne-a oferit o mai mare încredere în ceea ce privește activitatea regulată pe care o desfășurăm la căminele de bătrâni și ne-a reamintit faptul că nu suntem singuri în această frumoasă lucrare”, a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași. (Petrișor Axinte, student în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași și voluntar ASCOR Iași)