Studenții Masterului de Misiune și slujire pastorală, alături de Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI), au participat la Privegherea de toată noaptea în cinstea Sfântului Porfirie Kavsokalivitul. Slujba a avut loc duminică, 1 decembrie 2019, la Paraclisul „Metocul Maicilor” din Piața Unirii.
Slujba de priveghere a fost săvârșită în cinstea Sfântului Cuvios Porfirie Kavsokalivitul (†1991), unul dintre marii duhovnici ai secolului al XX-lea, care s-a nevoit în Sfântul Munte și la Atena, oraș în care a slujit la paraclisul Policlinicii „Sfântul Gherasim”. Iscusit duhovnic, Sfântul Porfirie a slujit timp de treizeci de ani, fiind un adevărat „fenomen duhovnicesc” datorită nenumăratelor harisme pe care Dumnezeu i le-a dăruit. Dragostea de Hristos și de aproapele a fost temelia viețuirii și a învățăturii sale. A trecut la Domnul în ziua de 2 decembrie 1991 și a fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în anul 2013.
Slujba a fost săvârșită, după tipicul aghiorit, de un sobor de 3 preoți și 2 diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de studenții teologi care au venit în număr mare să-l cinstească pe Sfântul Porfirie, aducând prinosul lor de cântare celui care a iubit atât de mult rugăciunea liturgică din biserică. Aceștia s-au împărțit în două strane, în fiecare dintre ele fiind aproximativ 10 cântăreți. La momentul cuvenit, după încheierea Vecerniei și înainte de începutul psalmilor Utreniei, s-a citit viața și testamentul lăsat de Sfântul Porfirie. Slujba privegherii s-a încheiat dimineața, în jurul orei 5:30.
Credincioșii care au participat au fost impresionați de măreția acestei slujbe. Una dintre credincioasele prezente a afirmat: „O, Doamne, cât de frumos a fost! Nu îmi venea să cred că sunt pe pământ, la un moment dat visam că mă aflu printre sfinții îngeri. O priveghere cum n-a mai fost demult în cetatea Iașilor!”. Unul dintre studenții organizatori, ne-a mărturisit: „Un mare Sfânt care și-a organizat singur privegherea. Noi am fost simple unelte de care Bătrânul s-a folosit pentru împlinirea slujbei”. (Alexandru Purice, Masterul de Misiune și slujire pastorală)