Miercuri, 23 Decembrie 2020

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor  a organizat în luna decembrie 2020, cu ocazia Nașterii Domnului Iisus Hristos, mai multe activități pentru familiile înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

Activitățile organizate s-au concentrat pentru sprijinirea familiilor din Arhiepiscopia Iașilor, care au peste 7 copii:

  • Campania „Scrisori pentru Moș Crăciun”, a șaptea ediție, proiect prin care dorințele a 128 de copii, cu vârste cuprinse între câteva luni și 18 ani, au fost îndeplinite cu sprijinul Fundației Antibiotice „Știință și suflet” și cu implicarea firmei Continental Iași. Adaptat la vremurile pandemiei, timp de patru zile, Moșul și echipa sa au mers pe la casele copiilor și au dus personal darurile, vestind astfel bucuria Crăciunului.
  • Au fost oferite pachete pentru 20 de familii din județul Botoșani. Darurile consistente au conținut alimente de bază neperisabile (ulei, făină, paste, conserve, dulciuri) și carne. Valoarea unui pachet a fost de 500 de lei. Ele au fost realizate cu ajutorul voluntarilor și au fost duse la familii prin sprijinul protopopiatelor și al preoților din parohiile unde locuiesc familiile respective.
  • Sprijin material pentru două familii din județul Iași. Prin implicarea a doi donatori, care au dorit să rămână anonimi, am putut oferi daruri deosebite care să ușureze acestor familii viața de zi cu zi.
    • Familia Olaru din satul Icușeni are 9 copii. Mama a decedat la începutul anului din cauza cancerului. Tatăl se ocupa acum de creșterea lor. Veniturile lor și condițiile de trai sunt foarte modeste. Ei au primit un aragaz, o stație de călcat, perne și pilote pentru că acum le e cam frig. Pentru masa de Crăciun au primit un pachet cu alimente.
    • Familia Hrișcă din satul Belcești are 10 copii. Unul dintre copii are handicap și este dat în plasament. La scurt timp de la nașterea ultimului copil mama a părăsit familia iar copiii au rămas în grija tatălui. Ei au primit un aragaz, o ladă frigorifică și un pachet consistent cu carne.

„Am făcut aceste activități pentru familiile cu mulți copii pentru că ele merită să primească o mână de ajutor. Ne gândim cu recunoștință la ele pentru că au dat naștere copiilor pe care i-au primit în dar de la Dumnezeu. Departamentul Pro Vita a fost instrumentul prin care zeci de oameni inimoși au ajutat aceste familii. Noi doar am oferit cadrul ca faptele bune de Crăciun să aducă bucurie beneficiarilor și donatorilor. Dorim să le mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au alăturat nouă: Fundația Antibiotice «Știință și suflet», firma Continental Iași, voluntarilor, preoților, donatorilor, dar și celor din media care ne ajută să arătăm binele din Biserică: Radio Trinitas, doxologia.ro, Agenția de știri Basilica, Ziarul Lumina și Știri pentru Viață. Dorim tuturor ca Domnul nostru Iisus Hristos să le răsplătească bunătatea și să aducă bucurie în familiile lor cu prilejul sărbătorii Nașterii Sale din Fecioara Maria”, a declarat Sorina Topliceanu, referent în cadrul Departamentul Pro Vita.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – „Sfântul Stelian” este un proiect Pro Vita Iași prin care sunt susținute și promovate familiile cu peste 8 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Pro Vita Iaşi este un departament misionar al Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are ca misiune salvarea, protejarea şi îmbunătăţirea vieţii. Activităţile principale se concentrează în jurul informării şi consilierii adolescenților pe probleme specifice vârstei, sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină și a familiilor cu mulți copii, salvarea copiilor de la avort.

Mai multe informaţii despre proiectele și activitățile Pro Vita Iași puteţi găsi pe site-ul provitaiasi.ro sau pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.