Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
Flavius Popa

Vineri seara, 12 ianuarie, directoarea Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, prof. Dana Barnea, a trecut la Domnul. Apreciată de colectivul didactic, precum și de elevii liceului, preoteasa a fost căsătorită cu părintele conf. dr. Alexandrel Barnea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Reprezentanții facultății ieșene au transmis părintelui profesor un mesaj de condoleanțe: Cadrele didactice și ostenitorii Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași sunt alături de bunul lor coleg, Preacucernicul pr. conf. dr. Alexandrel Barnea în momentele de grea încercare pricinuite de mutarea la Domnul, Cel Care este „Învierea și Viața”, „Izvorul vieții și Biruitorul morții”, a distinsei sale soții, doamna prof. Dana Barnea, apreciat cadru didactic al Colegiului National de Arta „Octav Bancila” din Iași. 

Îl rugăm pe Dumnezeu, „Cel ce este Adâncul Înțelepciunii și iubitor de oameni, Cel ce toate le chivernisește și cele de folos tuturor le dăruiește” să o ierte și cu drepții s-o odihnească, iar pe dragul și îndureratul nostru coleg să-l mângâie și să-l întărească. Dumnezeu s-o ierte!

De asemenea, USLIP Iași a transmis pe pagina de Facebook că doamna profesoară „a fost un adevărat model pentru întreaga comunitate școlară din județul Iași”.

În cadrul liceului, preoteasa a fost profesor de istorie și filosofie, având gradul I didactic.

Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o așeze!