Joi, 15 Iulie 2021

Preoții absolvenți ai Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, promoția 1981, s-au reîntâlnit după 40 de ani de la abslolvirea școlii teologice. Evenimentul a avut loc luni, 12 iulie, la Catedrala veche „Sfântul Gheorghe”.

Evenimentul a început cu slujba de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți, sub protia părintelui prof. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. A urmat parastasul pentru colegii mutați la Domnul, în număr de 15, dar și pentru preoții profesori, în fruntea pomelnicului aflându-se regretatul părinte prof.Constantin Mosor, dirigintele clasei.                     

În continuare, clericii s-au deplasat în sala „Sinaxar” din cadrul Muzeului Mitropolitan, unde pr. prof. Gheorghe Onofrei a strigat catalogul celor 23 de preoți, prezenți cu soțiile lor. Momentul a fost unul plin de emoții, clericii împărtășindu-și unul altuia realizările pe parcursul celor aproape 40 de ani de slujire preoțească, întorcându-se în comunitățile lor cu o mai mare râvnă în misiunea de păstorire a credincioșilor către Împărăția lui Dumnezeu. (pr. Ioan Leonte)