Marţi, 24 Martie 2020

Protopopiatul Piatra Neamț se alătură și sprijină comunitatea locală și Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț în lupta cu virusul #COVID19. Ne dorim să fim acolo unde este nevoie de noi și să oferim ajutor cadrelor medicale, iar, în acest sens, am gândit un plan de implicare pe care îl punem în aplicare în perioada imediat următoare. 

Ne-am alăturat inițiativei comunitare VIVID Neamț și alături de ONG-uri locale, antreprenori și binevoitori, încercăm să găsim cele mai bune soluții de implicare în gestionarea situației provocate de COVID-19 la nivel local. La ROD – „spațiu creativ și de învățare” au fost depozitate echipamentele de protecție pentru personalul medical și ISU, care au fost achiziționate prin efortul comun al comunității. Preoți voluntari din cadrul protopopiatului, care formează grupul de ajutor în criză, distribuie echipamentele, realizează achizițiile și oferă suport în organizare. Am lansat un cont pe care îl puteți folosi pentru a oferi sprijin acolo unde va fi nevoie de el.

Pentru ca ajutorul dumneavoastră să fie util în cel mai scurt timp, puteți ajuta și dona aici: https://vividneamt.ro/donatii/

Totodată, având în vedere contextul actual, Arhiepiscopia Iașilor a lansat site-ul fiideajutor.ro. Acesta este o platformă prin care sunt create conexiuni între cei care doresc să ofere o mână de ajutor și cei aflați în dificultate. Scopul este de a crea o comuniune activă între membrii societății și, în același timp, de a sluji comunitatea din care facem parte.

Credem și încurajăm implicarea fiecăruia dintre noi. Mulțumim tuturor celor care oferă timp, caută soluții și oferă sprijin! În perioada care urmează vom fi împreună. Credința fără fapte este moartă. (Ana Maria Țoc)