Luni, 10 Iunie 2024

Sâmbătă, 8 iunie, a fost o zi de mare bucurie pentru locuitorii satului Ionășeni, comuna Trușești din județul Botoșani. Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor s-a aflat în mijlocul comunității cu prilejul binecuvântării lucrărilor exterioare efectuate în ultimii ani la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Credincioșii din localitatea Ionășeni au participat, sâmbătă, la sfintele slujbe oficiate la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate. După întâmpinarea ierarhului de către clerici și credincioși, Părintele Episcop-vicar a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor exterioare efectuate în ultimii ani la biserica parohială.

Ca răsplată pentru întreaga misiune desfășurată în parohie, pr. paroh Claudiu Crupă a primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Crucea „Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru clerici. De asemenea, pentru contribuția și aportul financiar aduse la realizarea acestei frumoase lucrări de înfrumusețare a lăcașului de cult, toți cei implicați au primit distincții de vrednicie.

La finalul slujbei, preotul Claudiu George Crupă a mulțumit ierarhului, oficialităților și tuturor celor prezenți la această adunare.