În Duminica Floriilor, 9 aprilie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași.
Așezământul monahal a continuat în acest an obiceiul, ca în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim, să se oficieze Taina Sfântului Maslu pentru ieșenii și pelerinii care trec zilnic pragul Mănăstirii Hadâmbu. Dacă anul trecut la slujbă a fost prezent Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, anul acesta printre credincioși s-a aflat PS Nichifor Botoșăneanul. Alături de părintele stareț, arhim. Nicodim Gheorghiță, dar și de obștea monahală, ierarhul s-a rugat pentru sănătatea trupească și sufletească a dreptslăvitorilor creștini, prezenți la această sfântă taină.
La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul l-a hirotesit întru protosinghel pe ieromonahul Arsenie Ștefan, ostenitor al Sfintei Mănăstiri.
Scurt istoric
Biserica „Naşterea Maicii Domnului” a Mănăstirii Hadâmbu datează din anul 1659, când voievodul Gheorghe Ghica (1658-1659) i-a dăruit boierului grec Iani Hadâmbu, fost chelar, un loc „în pădurea Iașilor, la Dealul Mare”, pentru a construi o biserică cu hramul „Nașterii Preacinstitei și Născătoarei de Dumnezeu”. După 1990, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, după 30 de ani de uitare, Mănăstirea Hadâmbu a fost reînfiinţată, odată cu venirea arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul aşezării monahale.