Marţi, 11 Iulie 2017
Constantin Ciofu

Mii de oameni au participat duminică, 9 iulie 2017, la Slujba Sfinţirii Bisericii „Sfântul Dimitrie” din localitatea Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani. Credincioşii au avut posibilitatea să treacă prin Sfântul Altar.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimirie” din Parohia Vârfu Câmpului, Protopopiatul Dorohoi, judeţul Botoşani, a fost resfinţită duminică, 9 iulie 2017, de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Eparhiei Iaşilor. Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţia Sa în apropierea locaşului de închinăciune.

Peste 2000 de oameni au fost prezenţi la evenimentul religios, o parte dintre aceştia purtând costume tradiţionale româneşti. Bucuria enoriaşilor a fost mare deoarece au avut binecuvântare să treacă prin Sfântul Altar pentru a se închina Sfintei Mese.

După cum ne-a relatat părintele Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, sfinţirea bisericii a fost rânduită ca urmare a lucrărilor derulate în ultimii 18 ani. „Lucrările au constat în refacerea tencuielilor exterioare şi interioare, subzidire, realizarea picturii în tehnica frescă, s.a. În acelaşi timp, s-a ridicat o casă socială şi s-a realizat gardul împrejmuitor. Toate acestea au fost sfinţite prin mâna Preasfinţitului Părinte Episcop Calinic Botoşăneanul. Alături de Preasfinţia Sa, au slujit 30 de preoţi şi diaconi. Am avut bucuria să constat că la Slujba Sfinţirii de la Vârfu Câmpului a fost cea mai numeroasă participare a oamenilor din ultimii 15 ani, fiind peste 2000 de credincioşi care s-au rugat împreună”, a relatat pr. protopop Stelian Ciurciun.

La finalul slujbei, s-au conferit diplome persoanelor care au sprijinit lucrările de construcţie. Valeriu Iftime a primit Crucea Moldavă pentru mireni, iar alte familii au primit distincţii de vrednicie. În acelaşi timp, părintele paroh Dumitru Budeanu a primit rangul de iconom stavrofor. „Considerăm că această lucrare de amploare este meritul preotului paroh Dumitru Budeanu care a ţinut cont de dorinţa enoriaşilor pentru a împlini o asemenea lucrare. Un merit aparte au şi autorităţile locale care l-au sprijinit pe părintele paroh în demersurile sale”, a adăugat pr. protopop Stelian Ciurciun.