Miercuri, 16 Mai 2018
Flavius Popa

De praznicul Înălțării Domnului, Mănăstirea Neamț îmbracă veșminte de sărbătoare, vechea așezare voievodală devenind pentru două zile loc de rugăciune și pelerinaj pentru credincioșii din întreaga țară. Biserica domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt își sărbătorește începând de azi, 16 mai 2018, hramul istoric.

Închinătorii s-au adunat în curtea interioară a mănăstirii, participând la Slujba Privegherii, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dimpreună cu preoții rânduiți. Din soborul slujitor mai fac parte părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, părintele prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”, dar și părintele Nicolae Axentioi, protopopul de Târgu-Neamț. Răspunsurile la strană sunt oferite de corul seminarului nemțean „Gloria Dei”.

Mii de credincioși prezenți la hramul Mănăstirii Neamț – IPS Teofan: „Aceasta este credința pe care o mărturisim, acesta este adevărul pe care îl proclamăm”