Luni, 6 Septembrie 2021
Pr. Petru Fercal

Marți, 31 august 2021, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Protopopiatul Botoșani, a avut loc festivitatea de încheiere a Școlii de Vară – „Vacanța micului creștin”, care s-a desfășurat în perioada 5 iulie – 27 august.

Programul Școlii de Vară a fost de luni până vineri, între orele 10:00 – 12:00. Cei 120 de copii înscriși, cu vârste între 4 - 14 ani, au fost împărțiți în trei grupe: 4-7 ani, 8-10 ani și 12-14 ani. Activitățile au fost coordonate, sub îndrumarea părintelui paroh Petru Fercal și a doamnei Elena Șoptea, de un număr de 35 profesori și învățători de la școlile și liceele din județul Botoșani, ajutați de 35 de tineri voluntari (elevi și studenți). Între aceste activități enumerăm: jocuri educative și recreative, ateliere de creație, cateheze, dezvoltare personală, desen, pictură pe farfurii, jocuri sportive, vizite la muzeu, experimente fizice, informatică, intonarea de cântece populare, patriotice și pricesne, pelerinaje în satele din județul Botoșani etc. De asemenea au fost activități de informare și prevenție în parteneriat cu instituțiile statului: ISU Botoșani, Centrul Militar Județean Botoșani, și zile cu invitați speciali, spre bucuria copiilor: cântăreața de muzică populară - Brândușa Covalciuc cu două tinere talente - Teodor Gireadă și Elisabeta Șeremet. Festivitatea de încheiere a Școlii de Vară a început la ora 17:30, cu prezența tuturor celor implicați pe parcursul verii. Alături de copii au venit părinții și bunicii.

Părintele protopop Petru Fercal a ținut un cuvânt de mulțumire pentru profesorii și voluntarii care și-au dedicat din timpul lor pentru o activitate atât de nobilă – pregătirea tinerilor pentru Biserică și țară, ca cei care vor prelua și vor duce mai departe destinele patriei noastre. Fiecare a primit în din partea parohiei daruri.

După fotografia de grup, toți profesorii au fost invitați la o gustare în Așezământul social-filantropic, unde și-au putut împărtăși din bucuria momentelor acestor două luni de voluntariat în a oferi din cupa înțelepciunii în mințile copiilor doritori de a cunoaște frumusețile culturii și a folosului pentru viață, și au putut face o schiță pentru viitor, iar tinerii voluntari și copiii au fost serviți cu pizza, dulciuri și suc în curtea bisericii, unde de asemenea au putut derula amintiri frumoase din experiența trăită pe parcursul Școlii de Vară. Cei mici au avut parte de o surpriză – Năsturica (animator petreceri de copii) – care i-a antrenat pe copii în jocurile copilăriei, aducând zâmbete și bună-dispoziție.