Luni, 15 Ianuarie 2024

În cursul zilei de luni, 15 ianuarie, la sediul Centrului de conferințe Agora, s-a desfășurat, cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Teofan, consfătuirea lunară cu preoții din Protopopiatul Iași I. În prima parte a ședinței a fost  supus dezbaterii referatul: „Dependența digitală. Descriere, efecte și remedii”, susținută de pr. lect. Cristian Barnea, de la Parohia „Sfântul Apostol Toma” Iași. A urmat o sesiune de întrebări și discuții în care s-au evidențiat anumite aspecte ale temei prezentate.

În cea de-a doua parte a ședinței au fost prezentate spre luare la cunoștință și ducere la îndeplinire, câteva probleme ce țin de buna desfășurare a activității la parohii, dintre  care amintim: programarea sfințirilor și resfințirilor pentru anul 2024, programarea cercurilor pastoral-misonare și a catehezelor demonstrative la parohii, iar pr. Cătălin Adumitroaie de la Parohia Vlădeni și responsabil cu activitățile cu tinerii de la nivelul Protopopiatului Iași 1, a prezentat  evenimentele ce vor fi organizate de Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor în anul 2024, dintre care amintim: Seminariile de formare preoți în perioada februarie-aprilie, Seminariile de comunicare și lucru în echipe în sate în perioada martie – septembrie, Întâlnirea tinerilor din Protopopiat, în perioda aprilie – iunie, Tabăra de la Nemțișor, în perioada iunie-septembrie, Tăbara copiilor de preot, în perioada 26-29 iulie, Pelerinajul pedestru, 31 iulie – 07 august, ediție aniversară – 10 ani, Întâlnirea tinerilor ortodocși din Moldova, în perioada 26-28 august și Concursul de Noul Testament, din luna noiembrie.

Spre sfârșitul ședinței pr. Bogdan Anistoroaei de la Parohia Stejarii, com. Țigănași și profesor de limba şi literatura română la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi a evocat ziua de 15 ianuarie, când se împlinesc 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și totodată, din 2011 se sărbătorește și Ziua Culturii Naționale.