Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, la invitaţia părintelui Valeriu Cernei, vicarul Episcopiei de Bălţi, sâmbătă, 26 ianuarie, o delegaţie de preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor s-a deplasat în satul Răzălăi, raionul Sângerei, din Republica Moldova, pentru a participa la noul hram al bisericii, unde părintele vicar este paroh. Răzălăi este satul unde s-a născut Sfântul Ierarh Iosif (Naniescu) cel Milostiv, ctitorul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, canonizat de Biserica noastră anul trecut.
Sfânta Liturghie arhierească în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La acest nou hram al bisericii din Răzălăi au participat şi preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor, alături de numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. La sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele Nicolae Dorneanu, coordonatorul Departamentului de misiune externă al Arhiepiscopiei Iaşilor, a ţinut un cuvânt de învăţătură, explicând celor prezenţi importanţa legăturii de dragoste pe care Sfântul Iosif a făcut-o între fraţii de neam şi credinţă de pe ambele maluri ale Prutului.
Evenimentul a continuat cu rugăciuni de mulţumire pentru tot binele pe care Sfântul Iosif l-a făcut acestei comunităţi de oameni credincioşi buni şi harnici. Preasfinţitul Părinte Episcop Antonie şi-a arătat bucuria de a se întâlni cu preoţii şi credincioşii, povăţuindu-i pe toţi cu dragoste şi îndemnându-i să urmeze înaintaşilor lor în dragoste, bunătate şi milostenie, iar Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv să le fie nu doar rugător înaintea Tronului Preasfintei Treimi, ci şi model de trăit în viaţă. A fost săvârşită şi o slujbă de pomenire a tuturor înaintaşilor, urmată de o agapă la care au participat şi membri ai autorităţilor locale.
La finalul întălnirii, Preasfinţitul Părinte Antonie a invitat delegaţia de preoţi de la Iaşi să viziteze reşedinţa Episcopiei din oraşul Bălţi. (Pr. Dan Turcu, misionar protopopesc)