Luni, 10 Septembrie 2018
Tudorel Rusu

Momente pline de emoţie, dar şi de bucurie în Parohia Burlești a Protopopiatului Botoșani, unde, duminică după-amiază, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit noua casă parohială și noua casă socială a comunităţii.

În după-amiaza zilei de duminică, 9 septembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfințire a noii case parohiale și a noii case sociale a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” - Burlești din comuna Unțeni, Protopopiatul Botoșani. Momentul a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Vasile Marius Bercea, localitățile locale și enoriași.

După slujba de sfinţire, pr. Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Piatra Neamţ, a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, după care a urmat cuvântul părintelui paroh Vasile Marius Bercea. La final, cuvântul de învățătură a fost rostit de IPS Părinte Mitropolit Teofan.

Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei sociale, părintele Vasile Marius Bercea a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea caselor, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie. Printre cei care au primit distincții s-au numărat și Constantin Paladi, primarul comunei Unțeni, presbitera Cristina-Maria Bercea, membri ai Consiliului parohial, precum și alți enoriași și binefăcători.