Luni, 11 Septembrie 2017
Ioana Stoian

În după-amiaza zilei de 10 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a fost prezent în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Oprișeni, comuna Țuțora, Protopopiatul II Iași, unde a sfințit Casa socială.

Casa socială din Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Oprișeni, comuna Țuțora, Protopopiatul II Iași, a fost sfinţită duminică, 10 septembrie 2017. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți, printre care s-a numărat și Părintele Marius Daniel Profir, Protopopul Protoieriei II Iași.

IPS Părinte Teofan, în cuvântul rostit cu acest prilej, le-a vorbit celor prezenți despre nevoia creștinilor de a se întâlni și în afara bisericii, nu doar atunci când participă la sfintele slujbe, precizând că de aceea este binevenită o astfel de casă socială, unde se pot desfășura tot felul de activități (culturale, educative ș.a.).

La final, IPS Teofan a acordat diverse distincții credincioșilor care s-au implicat în activitățile parohiei și mai ales în ridicarea casei sociale, iar Părintele paroh Florin Știrbu a primit Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei.