Duminică, 18 Iulie 2021
Flavius Popa

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit duminica aceasta, 18 iulie 2021, Sfânta Liturghie la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Sasova, comuna Rebricea, județul Vaslui. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat și un așezământ social.

Zi de sărbătoare pentru credincioșii din localitatea vasluiană Sasova - Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, pe un podium amenajat în curtea viitorului locaș de cult, și a binecuvântat casa socială din cadrul parohiei.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Evangheliei, Părintele Episcop a subliniat faptul că dacă suntem fericiți înaintea Domnului, transmitem această bucurie și celor din jurul nostru: „Atunci când omul este în necaz, Domnul nu pune vreo presiune asupra lui, iar credința în Dumnezeu nu o impune nici cu sila, nici din vreo teamă, ci vrea să ascultăm cuvântul Lui cu bucurie, cu dreaptă înțelegere și libertate, să credem cuvântul venit prin apostoli, grăit în Biserică prin preoți, să-l credem și să-l urmăm, pentru ca să avem nu doar sănătate, nu doar belșug în casele noastre, ci mai ales să avem pace și dreaptă înțelegere. Să putem trăi mulțumiți și fericiți în această viață și să îl odihnim pe aproapele nostru, fiind noi înșine oameni mulțumiți și fericiți. Un om fericit împărtășește celorlalți bucuria și mulțumirea lui. Omul rău poartă în sufletul său gând de răzbunare, gând de lăcomie și este un suflet chinuit”.

Drept răsplată pentru munca sa, părintele paroh Marius-Constantin Zăbavă a fost hirotesit iconom, primind din partea ierarhului bedernița și brâul roșu. Totodată, credincioșii care au contribuit la ridicarea așezământului social au primit distincții de vrednicie din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Casa socială a fost ridicată între anii 2013-2021, la inițiativa comunității parohiale, cu ajutorul autorităților locale și cu sprijinul Centrului Eparhial Iași. Încăperea binecuvântată astăzi va fi folosită pentru diferite activități sociale și educaționale. Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” Sasova este singura unitate de cult din județul Vaslui care aparține canonic de Arhiepiscopia Iașilor.