Luni, 10 Iulie 2017
Tudorel Rusu

În după-amiaza zilei de duminică, 9 iulie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent în Parohia „Sfânta Treime”- Tansa din Protopopiatul Iași 3, unde a oficiat o slujbă de pomenire pentru preoții slujitori din această comunitate trecuți la Domnul și a rostit o rugăciune de dezlegare la mormântul fostului părinte paroh Ștefan-Alberto Vasiliu și a doamnei preotese Carmen-Eugenia Vasiliu, ambii trecuți la Domnul în cursul acestui an.

Alături de ierarh au slujit pr. paroh Eugen Onu, părintele arhimandrit Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor, pr. Mihail Roșu, protoiereul Protopopiatului Iași 3, și preoți din parohiile învecinate.

„E bine că ne străduim în viața noastră să muncim pentru a avea pâinea de pe masă, pentru a avea gospodăria bine îngrijită, e bine să ne îngrijim de copii - toate aceste lucruri sunt bineplăcute și lui Dumnezeu - însă e obligatoriu să nu uităm rugăciunea din viața noastră, mersul la Liturghie, spovedania cât mai deasă și împărtășania cu binecuvântarea preotului, respectarea rânduielilor de post, cinstea în slujba pe care o avem, pentru că aceste lucruri și fapte bune ne vor însoți și după moarte. Acestea din urmă sunt singurele noastre bogății cu care ne înfățișăm în fața lui Dumnezeu”, le-a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei credincioșilor din Tansa.

La final, IPS Părinte Teofan i-a îndemnat pe enoriași să-i pomenească la rugăciune pe preoții trecuți la Domnul și să fie alături în misiunea pe care o desfășoară de actualul paroh, părintele Eugen Onu. Înainte de a pleca la casele lor, conform tradiției, credincioșii au fost binecuvântați de ierarh.