În a doua zi de Crăciun, cu prilejul sărbătoririi Soborului Maicii Domnului, a Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana şi a Sfinţitului Mucenic Eftimie Mărturisitorul, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Holm au fost încununate lucrările săvârşite în decursul anului 2017 prin sfinţirea icoanei Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.
Prin vrerea lui Dumnezeu, cu jertfa enoriaşilor şi a închinătorilor acestei parohii, în anul acesta a fost realizată construcţia a 46 metri liniari de gard împrejmuitor şi a porţilor de acces în curtea bisericii. În semn de mulţumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu, dar şi pentru a vesti tuturor creştinilor, încă de la intrarea în curtea bisericii, că Maica Domnului este ocrotitoarea locaşului de cult din Parohia Holm, a fost realizată, în tehnica sticlei pictate şi fuzionate multistrat, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul în braţe „Dulcea Sărutare”, care a fost încadrată într-o ramă de inox şi montată pe unul dintre stâlpii porţilor de acces în curtea bisericii.
Slujba de sfinţire a icoanei şi de binecuvântare a lucrărilor săvârşite a fost precedată de slujba Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, săvârşită în sobor. Sub protia părintelui arhimandrit Valerian Radu, slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, au slujit, alături de părintele paroh Narcis Răşcanu, pr. Mihail Roşu, protopop al Protopopiatului 3 Iaşi şi pr. Victor Gabriel Merişescu.
În cuvântul de învăţătură, părintele protopop a vorbit despre multa milostivire a lui Dumnezeu faţă de om, pentru care S-a deşertat de slavă şi S-a întrupat, luând chip de rob, pentru ca pe oameni să-i elibereze de sub robia păcatului. De asemenea, părintele protopop a vorbit despre importanţa deosebită pe care o are Maica Domnului în istoria mântuirii noastre şi despre mijlocirea pe care o are la tronul dumnezeirii pentru cei ce o cinstesc cu credinţă.
Totodată, părintele arhimandrit Valerian Radu a vorbit despre datoria morală pe care o avem pentru a păstra şi a spori moştenirea sfântă pe care am primit-o de la înaintaşii noştrii, pentru ca la rândul nostru să transmitem copiilor şi nepoţilor noştri moştenirea sfântă a credinţei strămoşeşti, manifestată prin zidirea şi înfrumuseţarea locaşurilor de cult şi a dragostei faţă de ţară, prin oferirea unei educaţii sănătoase copiilor şi nepoţilor noştri.
După săvârşirea slujbei de sfinţire a icoanei, toţi creştinii prezenţi au participat la agapa frăţească pregătită cu drag de oameni inimoşi, care, din darurile primite de la Dumnezeu, au ales să dăruiască şi altora spre slava Pruncului născut în ieslea din Betleem. (Pr. paroh Narcis Răşcanu)