Vineri, 7 Februarie 2020

Protoieria Fălticeni editează din acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la inițiativa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, buletinul informativ „Slujirea Aproapelui”.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, buletinul Protoieriei Fălticeni se dorește a fi un periodic lunar de spiritualitate creștină, de informare, care are în vedere o prezentare mai amănunțită a activităților sociale și culturale din viața parohiilor și a mănăstirilor arondate Protoieriei Fălticeni. Majoritatea articolelor vor reflecta activitățile Bisericii în comunitate și intensificarea vieții duhovnicești, dar și știri despre activitățile de interes comun pentru comunitatea din care fac parte preoții și credincioșii din cadrul Protoieriei Fălticeni.

Fiecare ediție lunară va avea un alt profil și teme diferite abordate, prin care buletinul își propune să fie cât mai semnificativ tematic. Va însuma 8 pagini, în condiții grafice deosebite. Articolele vor fi diverse: vor apărea știri din domeniul medical, al învățământului religios, al poliției și chiar din agricultură, la care vor putea contribui atât preoții, cât persoane din diferite domenii care doresc să contribuie la această frumoasă lucrare în care se dorește a fi promovat binele societății.

Cuvântul de binecuvântare al primul număr a fost oferit de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a arătat cât este de benefic acest demers în a arăta binele sub forma unei publicații: „Luând cuvântul Scripturii - «Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri» (Matei 5, 16) -, ori de câte ori paginile acestui buletin vor reflecta lumini de fapte bune, cei care le vor fi săvârșit își vor aduce aminte că spre lauda Tatălui Cel din ceruri s-au făcut ele. Darul Lui și covârșirea bunătății Lui au fost cele care au dat lumina dinăuntru a faptei bune, pe care, iată, o punem în «sfeșnicul» acestor pagini. (...) Nu uităm totodată că preoții din ținutul Fălticenilor, ca și ceilalți din județ și noi toți am învățat slujirea lui Dumnezeu și slujirea aproapelui de la părintele nostru duhovnicesc, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Pimen”.

Numele noii publicații a fost ales de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, care sugerează în mod sugestiv scopul ei - „Slujirea Aproapelui”.  Redactorul-șef și fondatorul publicației, pr. Adrian Dulgheriu, vede în această revistă „o șansă în care să se facă cunoscută activitatea socială, filantropică și culturală din parohii și care va fi pusă la dispoziția credincioșilor. Aceștia vor găsi informații despre ceea ce fac preoții lor, dar pot primi și un îndemn de a se alătura acestor activități. Nu dorim decât să împlinim cuvântul Sfântului Apostol Pavel adresat ucenicului Timotei: «Cugetă la acestea, ține-te de acestea, ca propășirea ta să fie vădită tuturor» (I Tim. 4, 15)”.

Din comitetul de redacție mai fac parte pr. Constantin Bogdan Feștilă - secretar și corector, pr. Georgian Rotar - redactor, pr. Ștefan Mihalcea - grafică și design, dar și preoții și profesorii de religie din Protoieria Fălticeni. (Pr. Georgian Rotar)