Luni, 15 Ianuarie 2024

În perioada 27 decembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, trei studenți de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași au efectuat un stagiu de practică din cadrul programului european Erasmus+ la Mănăstirea românească „Nașterea Maicii Domnului” din Godoncourt, Franța.

Alexandru Păscărița, student în anul IV-Teologie Pastorală, Daniela Nichita Iliuța și Miruna Simerea, studente în anul III-Teologie Artă Sacră, au participat la un număr mare de activități specifice sărbătorilor de iarnă. Împreună cu cei trei studenți a fost alături și monahia Iuliana, studentă și ea la aceeași facultate.

Printre cele mai importante activități se numără: serile de colindat pentru românii din diaspora franceză, activitățile liturgice, activități în atelierul de pictură al mănăstirii, participarea activ la dialoguri și conferințe cu temă religioasă și ascultare la trapeza și bucătăria mănăstirii.

Scopul acestui stagiu de practică a fost unul de ordin misionar, în care se reflectă vizibil nevoia de a acumula experiențe noi și de a cunoaște real și concret viața românilor ortodocși din Franța. Mai mult decât atât, pe plan profesional, stagiul Erasmus+ a oferit oportunitatea de a cunoaște mai bine limba franceză și a oferit șansa de a avea contact direct cu nevoile spirituale ale românilor stabiliți în Franța.