Miercuri, 7 Noiembrie 2018

„Cutia cu papucei pentru ei” reprezintă una dintre cele mai importante acţiuni ale Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iaşi. Anual, prin intermediul acestuia, sute de copii provenind din familii sărace de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor primesc încălţăminte din piele. Prin activitatea sa, proiectul a ajuns să aducă bucurie pe chipurile a 537 de copii.

„Cutia cu papucei pentru Ei” este unul dintre proiectele care sintetizează cel mai bine viziunea membrilor Colegiului „Sfântul Nicolae” cu privire la activitatea de voluntariat. Practic, activitatea îmbină purtarea de grijă faţă de copilaşii aflaţi în nevoie cu dimensiunea educativă, dăruirea unei perechi de încălţăminte unui copil dintr-o comunitate defavorizată contribuind la oferirea unui sentiment de încredere şi siguranţă, pentru a păşi mai departe către şcoală. „Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” îmi arată câtă bucurie poţi face în lucrurile simple. Să oferi o încălţăminte unui copilaş pentru a-şi asigura drumul spre şcoală, drumul spre viitor. Pentru comunitatea Colegiului „Sfântul Nicolae”, acest proiect arată că noi, membrii acestei comunităţi, avem responsabilitatea de a fi „ajutoarele” Sfântului Nicolae. Noi suntem liantul dintre dorinţele lor şi ceea ce înseamnă cu adevărat o nevoie fundamentală: aceea de a păşi, de a primi o educaţie. Aşadar, noi mergem spre Ei, pentru a păşi mai departe spre viitor”, a subliniat Cristian Butnăraşu, coordonator de voluntari la Colegiul „Sfântul Nicolae”.

Anul acesta, voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” se pregătesc să aducă din nou zâmbete în comunităţile sărace de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor. Spre deosebire de ediţiile precedente, aceştia şi-au fixat ca obiectiv până la sărbătoarea Naşterii Domnului achiziţionarea de încălţăminte din piele pentru 200 de copilaşi. În acest sens, membrii comunităţii Colegiului „Sfântul Nicolae” lansează un apel în vederea strângerii sumei de bani necesară pentru îndeplinirea obiectivului propus. Toţi cei care doresc să ajute pot afla mai multe detalii de pe pagina de Facebook a proiectului - Cutia cu papucei pentru ei, sau la numărul de telefon 0741 782 124 - Cristian Irina, coordonatorul proiectului. (Larisa Elena Alui-Gheorghe)