Marţi, 29 August 2017
Constantin Ciofu

Peste 250 de copii şi zeci de voluntari s-au implicat, în perioada 17-26 august 2017, în activităţile Taberei de creaţie „Aripi de înger“, organizată în Parohia Săvineşti, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 26 august 2017, la Căminul Cultural Săvineşti.

Timp de zece zile, peste 250 de copii din toată Moldova au beneficiat gratuit de activităţile Taberei de creaţie „Aripi de înger“, ediţia a XII-a, desfăşurată în Parohia „Sfinţii Voievozi“ - Săvineşti din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ. Aceasta a fost organizată de Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ (FSS) - filiala Săvineşti, de Fundaţia „Împreună pentru Solidaritate Socială“ din Piatra Neamţ şi de Parohia „Sfinţii Voievozi“ - Săvineşti, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ. Festivitatea de încheiere a taberei a avut loc sâmbătă, 26 august 2017, în prezenţa părinţilor şi a numeroşi copii, dar şi a partenerilor implicaţi. Părintele paroh Petru Munteanu a mulţumit tuturor dascălilor, coordonatorilor şi voluntarilor implicaţi în tabăra din acest an. „Sunt recunoscător părinţilor care ne-au oferit cele mai frumoase daruri, şi anume copiii lor. Prin bunăvoinţa Consiliului Judeţean Neamţ şi a Primăriei Comunei Săvineşti, această tabără a fost organizată în acest an. Vă doresc ca în continuare să fiţi la fel de spontani, la fel de frumoşi, plini de viaţă şi de recunoştinţă. Să păstrăm această poveste de la Săvineşti care ne-a adunat pentru câteva zile“, s-a exprimat părintele paroh Petru Munteanu.

„Am venit în tabără cu gândul de a-mi face prieteni“

Programul taberei a cuprins activităţi educativ-recreative, drumeţii, plimbări în aer liber, vizitarea muzeelor din judeţul Neamţ s.a. Copiii au primit câte un supliment de vacanţă „Hai cu noi“ şi o diplomă de participare. De asemenea, s-au acordat premii pentru cei mai talentaţi dintre participanţi. „Scopul acestei tabere este de a-i determina pe copii să-şi descopere talentele, să lege noi prietenii. Fiecare copil este înzestrat cu foarte multe daruri. Datoria noastră este să-i ajutăm pe copii să-şi descopere aceste daruri, să le valorifice şi să meargă pe calea cea bună. Copiii au fost foarte receptivi şi dornici să înveţe cât mai multe“, a spus prof. de religie Vasilica Dimitriu Sârghie. Tinerii participanţi au reuşit în cadrul taberei să înveţe lucruri noi şi şi-au îmbunătăţit abilităţile existente. De asemenea, au interacţionat în grup, au lucrat în echipă şi au fost îndemnaţi să fie solidari. Maria Gabriela Dimitriu Sârghie, 12 ani, din Paşcani: „Am venit în această tabără cu gândul de a-mi face foarte mulţi prieteni şi de a învăţa lucruri noi. Am urmărit documentare şi am discutat despre cărţile pe care le-am citit“. Dumitrel Băiceanu, 14 ani, din Paşcani: „Pentru mine, tabăra de la Săvineşti a fost o experienţă deosebită, deoarece am cunoscut oameni noi şi am legat frumoase prietenii, toţi fiind uniţi în activităţi. Mulţumesc părintelui Petru Munteanu şi tuturor celor implicaţi!“.