Joi, 27 August 2020

Bucurie, jocuri, zâmbet, prietenie, comuniune, copilărie, jertfă, dăruire, responsabilitate, dragoste și nu în ultimul rând Hristos. Acestea sunt câteva dintre cuvintele cheie ale Taberei din Pridvorul Satului din Tudor Vladimirescu, comuna Albești, Protopopiatul Botoșani.

Printre zecile de reguli și cu respectarea normelor și măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19, am găsit curajul de-a organiza și în acest an tabăra mult așteptată de copii, care a însemnat în primul rând comuniune, ceea ce este Raiul cu alte cuvinte.

În perioada 18 - 21 august 2020, tabăra a fost cu adevărat Raiul pentru acești copilași, dovada făcând-o chiar ei, prin entuziasmul și prezența lor numeroasă, 120 de copii în fiecare zi. Tinerii au luat parte la activități care le-au dezvoltat abilitățile, i-au pus în valoare, le-au dat șansa să-și expună punctul de vedere într-un mediu conform vârstei și principiilor lor. Nu au fost lipsiți nici de gustul autentic al jocurilor, altele decât cele ale copilăriei. Și-au pus toată energia la bătaie pentru ca tot timpul pe care l-au petrecut, departe de prietenii lor, să fie câștigat în tabără, unde s-au întâlnit cu toții.

Evident, cuvintele sunt mici pe lângă emoția și bucuria pe care am văzut-o pe chipul lor în aceste patru zile. Și în definitiv, ce a însemnat tabăra din acest an și din toți ceilalți? Pentru ei a însemnat bucurie, iar pentru noi dăruire. Aducem alese mulțumiri părintelui paroh Ioan Apetri și preotesei Simona pentru găzduire, răbdare și devotament. Cu siguranță ați lăsat o bucățică din sufletul dumneavoastră în acești copii.

„Am simțit cu toții bucuria și frumusețea ortodoxiei, atât prin activitățile desfășurate, cât mai ales prin participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos”, ne-a declarat la final părintele Ioan Apetri. (Alina Hetriuc, voluntar ATOR Vorona Mare)