Miercuri, 8 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în perioada 30 iulie - 5 august 2018 s-a desfășurat Tabăra „Vara pe uliță”, organizată de Primăria Răuseni și parohiile Doina și Rediu. La această tabără au participat peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

Copiii au participat la nenumărate activități și momente minunate, ce vor rămâne în sufletele tuturor ca amintiri vii. Avem parte de o comunitate frumoasă, care are menirea să lucreze și să investească în viitorul, educația și buna creștere a copiilor ei. Activitățile de acest gen își propun să sădească în sufletele celor mici dorința de a împărtăși bucurii cu cei din jur, de a intensifica conștiința iubirii aproapelui și de a se apropia mai mult de Hristos prin comuniune cu ceilalți.

Cele 7 zile petrecute împreună au inclus ateliere de cunoaștere, muzică, dans, desen, prim-ajutor, micul pieton, pictură pe sticlă, împletit cruciulițe, Teatro Blu cu piesa „Micul circ”, traseu aplicativ, Trupa Așchiuță cu piesa „Fata babei și fata moșului”, karaoke, campionat de fotbal, jocuri de îndemânare, educație ecologică și acțiuni specifice, precum și un program duhovnicesc: rugăciuni de binecuvântare a taberei, acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, rugăciuni de dimineață și Sfânta Liturghie.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, copiii s-au aflat sub blânda supraveghere a doamnei primar Maria Jijie, a doamnei director Mogoșanu Iulia-Liliana, a domnului viceprimar Dandu Emil, a pr. Pădure Dan, a pr. Oancea Gheorghe, a pr. Borcilă-Iftimescu Vasile, a doamnei doctor Pralea Gianina, a domnișoarelor Andrii Diana, Hranici Ana-Maria, Motriuc Monica, Motriuc Cosmina, a domnului agent Costandache Eugen, a doamnei prof. Pădure Andreea, domnului prof. Furtună Gelu, doamnei asistent Broșteanu Anamaria, a domnului director Vatamanu Cristian. Mulțumim și sponsorilor - Primăria Răuseni, Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, I.I. Cîșlariu Mihaela, S.C. Marsim Anomis S.R.L., Juju Stil Prest - pentru sprijinul acordat.

Tabăra s-a încheiat într-o atmosferă de voie bună și destindere, în jurul unui foc de tabără pe ritmuri muzicale. În final, la premiere, copiii, cu zâmbete largi și priviri calde, au participat la o tombolă, primind rechizite școlare, mingi, șăpcuțe etc. Bucuroși de zilele petrecute împreună, ne-am despărțit mulțumind Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările primite. (Pr. Borcilă-Iftimescu Vasile)