Vineri, 5 Octombrie 2018

Asociația Tineretul Ortodox Român - filiala Pașcani, organizează în perioada 6 - 7 octombrie 2018 întâlnirea „Tânărul Pășcănean” - ediția a III-a, eveniment ce se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan. Deschiderea acestei întâlniri a tinerilor din Protopopiatul Pașcani se va face odată cu primirea Preasfințitului Calinic Botoșăneanul la slujba Sfintei Liturghii, slujbă ce se va oficia pentru prima oară la demisolul Catedralei „Pogorârea Duhului Sfânt”.

În cadrul acestui eveniment, tinerii ATOR și-au propus să răspundă la întrebările: Cine suntem și cum vrem să fim? Ce mai înseamnă pentru noi identitate națională, neam și țară? Derularea unor programe educaționale de istorie, cultură și memorie a Centenarului oferă posibilitatea unei reconcilieri între tânăra generație și istoria noastră românească și să cultive valori și atitudini care să ducă mai departe spiritul generației de la 1918.  

În ceea ce privește programul din cele două zile, amintim conferința „Unitatea - izvor de înțelepciune și putere pentru tinerii de azi”, susținută de arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune; două sesiuni de dezbatere în foaierul Primăriei Pașcani în cadrul cărora tinerii vor fi îndrumați la descoperirea istoriei în mod informal folosindu-se dialogul și discuțiile libere moderate de coordonatorul de grupă; activități sportive și Jocurile Olimpice la Stadionul Municipal. Seara se va încheia cu o vizită la mănăstirea Probota pentru a fi prezentat tinerilor voievodul Petru Rareș, ctitorul acestei mănăstiri. În ziua a doua, duminică 7 octombrie, cei 400 de tineri vor participa la Sfânta Liturghie ce va fi urmată de o sesiune de concluzii. Întâlnirea se va încheia cu o masă festivă și un program artistic. (Pr. Dumitru Rusu, coordonator pentru activitățile cu tinerii în Protopopiatul Pașcani)