Peste 50 de refugiați din Ucraina, printre care și copii alături de mamele și bunicile lor, au participat sâmbătă, 2 aprilie, la o serie de ateliere de creație desfășurate în cadrul proiectului „Bucuria jocului înfrățit”.
La activitate au fost 17 voluntari, coordonați de profesorii lor, care au derulat o serie de ateliere de pictură și desen, jocuri și confecționări handmade. Întâlnirea a avut loc în incinta Sălii Coloanelor din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. În aceeași zi a avut lansarea primului episod din serialul pentru copii „Teatrul de acasă” subtitrat în limba ucraineană de Ian Serghienco și Andrei Gavriliță.
Zâmbetele copiilor, dar și mesajele de mulțumire ale mamelor și bunicilor care văd atelierele ca pe o oportunitate de a comunica și de a petrece timpul într-o atmosferă caldă și prietenoasă ne încurajează să continuăm. Următoarea întâlnire va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, cu o serie de activități educative și recreaționale: ateliere de muzică, pictură și desen, proiecții de film și desene animate, club de conversație în engleză.
Atelierele sunt organizate în cadrul proiectului „Bucuria jocului înfrățit”, desfășurat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația „Voie Bună”, Parohia „Izvorul Tămăduirii”, Parohia „Sfântul Haralambie” și Asociația „Iași pentru Viață”.
Voluntarii de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic sunt coordonați de lector univ. dr. Ana Maria Aprotosoaie Iftimi și lector univ. dr. Ona Anghel, iar elevii voluntari de la Liceul Tehnologic Economic de Turism de prof. Cornelia Stoian și prof. Dana Larco.
Mai multe despre activitățile derulate în sprijinilor refugiaților din Ucraina puteți vedea pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.