Sâmbătă, 12 Mai 2018

În ziua de joi, 10 mai 2018, Parohia Dumbrava a găzduit training-ul catehetic anual al preoţilor din Protopopiatul Iaşi 3. La acest eveniment au participat pr. dr. Bogdan Racu, inspector pentru învăţământ şi cateheză în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. protopop Mihail Roşu, pr. George Bamboi, responsabil cateheză la Protopopiatul Iaşi 3, precum și alți 32 de clerici din cuprinsul protoieriei.

Întrunirea face parte din calendarul de activități catehetice ce se desfășoară cu regularitate în fiecare an în Arhiepiscopia Iașilor. În cadrul evenimentului s-a prezentat cateheza demonstrativă cu titlul Să ne iubim unii pe alții, ca într-un gând să mărturisim! susținută de pr. George Bamboi. Cu această ocazie, participanții s-au familiarizat cu alte metode interactive de prezentare sau evaluare a catehezelor. În cadrul catehezei ei au trebuit să alcătuiască și să prezinte un cvintet legat de tema susținută. Redăm mai jos cvintelul numit „Credință”:

Credință,

Vie, statornică,

Cerând, rugând, primind,

Pe Dumnezeu mărturisim aproapelui,

Iubind.

În partea a doua a activității s-a pus accentul pe modul și etapele de organizare a catehezelor, iar preoții au adresat întrebări referitoare la catehezele ce vor fi susținute în acest an. 

Referitor la eveniment părintele Cristian Loghin ne-a mărturisit: „Cadrul familial și dialogul dintre preoți a transmis un sentiment de dragoste frățescă, fapt ce a transformat această întâlnire într-una constructivă. Prezentarea catehezei pe de o parte, iar pe de alta sfaturile venite din partea organizatorilor s-au dovedit a fi folositoare pentru realizarea evenimentelor catehetice din fiecare parohie.”

Scopul final al întrunirii îl reprezintă pregătirea preoţilor care vor susţine cateheze demonstrative în lunile septembrie – octombrie în cadrul cercurilor pastorale din Protopopiatul Iaşi 3, dar și schimbul de experiență între preoții activi catehetic. (Responsabil Cateheză - Pr. George Bamboi)