Vineri, 8 Iunie 2018

În ziua de 29 mai, la Parohia Poiana Largului-Lunca a avut loc un training catehetic pentru un număr de 20 de preoţi, susţinut de către părintele Bogdan Racu, inspector pentru cateheză în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Participanţi au fost preoţii care vor susţine catehezele demonstrative în anul în curs şi preoţii interesaţi, care desfăşoară activitate catehetică la parohiile din protopopiatele Ceahlău şi Târgu Neamţ. Scopul întâlnirii a fost prezentarea materialelor Biroului de cateheză al Arhiepiscopiei Iaşilor, prezentarea Programei catehetice „Unitatea credinţei şi împărtăşirea Sfântului Duh”, editată la Editura Doxologia, Iaşi, în 2018, cât şi susţinerea unei cateheze demonstrative pentru preoţii participanţi.

Cateheza demonstrativă cu titlul „Inovaţii şi superstiţii în cult” a fost pregătită, printr-o strânsă colaborare, de preoţii Ursache Mihai şi Trofin Gheorghe, responsabili cu activitatea catehetică la cele două protopopiate. Prezentarea catehezei de către cei doi responsabili a fost într-o manieră atractivă şi interactivă, dând naştere la întrebări şi răspunsuri pe marginea temei, folosindu-se ca metodă de evaluare „Cutia întrebătoare”. La debutul activităţii au fost completate chestionare pre-training, iar la final chestionare de evaluare.

În luna iunie a acestui an, în cele 4 cercuri pastorale ale Protopopiatului Ceahlău şi în cele 9 cercuri pastorale ale Protopopiatului Târgu Neamţ, vor fi organizate cateheze demonstrative, temele fiind cele propuse de Programa catehetică eparhială a anului în curs. (Preot Ursache Mihai, responsabil cateheză Protopopiatul Ceahlău)