Duminică, 15 Ianuarie 2023
Mihail Vrăjitoru

Duminică, 15 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Mlenăuți – Hudești.

Credincioșii din localitatea Mlenăuți, dar și din împrejurimi, au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul. Cu prilejul slujirii arhierești, ierarhul l-a hirotonit pe diaconul Alin Gherasim întru preot, pentru comunitatea din Mlenăuți.

Gândul cu care ne apropiem de Dumnezeu este important. De aceea, ceea ce tâlcuim și trăim în Biserică sunt taine. Pentru că prin aceste taine îl cunoaștem pe Dumnezeu. Nu cred că este preot care să nu fi trăit în viața lui vederea minunilor și lucrărilor lui Dumnezeu în istorie și în zilele noastre. Sunt mulți credincioși care, rugându-se cu credință, simt lucrarea și dragostea lui Dumnezeu. Deci, venind în biserică, să ne ajute Dumnezeu să ne îmbogățim întru acestea, ca să putem mărturisi și noi «Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi», le-a spus credincioșilor prezenți PS Nichifor.

Ca răsplată pentru întreaga misiune desfășurată în parohie, fostul paroh, pr. David Dan Stoean a fost hirotesit întru iconom stavrofor.

La finalul slujbei, Preasfințitul Nichifor a săvârșit slujba de binecuvântare a complexului parohial, compus din casă de prăznuire și capelă mortuară.