Vineri, 19 Noiembrie 2021

Chiar dacă suntem într-o perioadă dificilă pentru toți, determinată de pandemia de Covid-19, elevii  Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași nu au uitat că se apropie vremea faptelor bune, prilejuite de sărbătorile Crăciunului. Anul acesta ei s-au alăturat proiectului de voluntariat „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” al Departamentulului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, convinși că unde sunt mai mulți, uniți, binele crește.

Elevii din 11 clase de gimnaziu și de liceu își propun ca să colecteze alimente neperisabile pe care să le ofere în dar familiilor cu mulți copii, mamelor aflate în dificultate și altor familii vulnerabile din județele Iași, Botoșani și Neamț.

„Este o activitate de voluntariat foarte importantă pentru noi, deoarece ne ajută să înțelegem dificultățile cu care se confruntă alți copii, iar prin donațiile noastre îi sprijinim și pe alții să devină oameni de viitor!”, a precizat T.C, elev în clasa a X-a.

Organizat pe nivele de studiu, sub formă de concurs, acesta va aduce, ca recompensă a generozității și mărinimiei elevilor, claselor câștigătoare, pizza. Coordonatorii proiectului, la nivelul liceului, sunt prof. dr. Violeta Țuțui și prof. Adrian Hrimiuc.

A dărui rămâne un mod de a fi pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

(Comunicatul de presă al Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Iași, director prof. dr. Adina Romanescu)