Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Flavius Popa

Absolvenţii ciclului de licență a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi au depus sâmbătă, 6 iulie 2019, Jurământul de credinţă faţă de Biserica Ortodoxă și faţă de învăţătura pe care au primit-o în timpul anilor de studiu.

Alături de ierarhii Sinodului mitropolitan, au slujit părinții profesori ai instituției de învățământ, dar și preoții absolvenți ai promoției 2019. În cadrul sfintelor slujbe, Părintele Mitropolit Teofan a hirotonit un preot și a hirotesit trei clerici, membri ai Facultății de Teologie Iași. Părintele lect. univ. dr. Roger Coresciuc și părintele secretar Adrian Cucu au fost hirotesiți de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei întru iconom stavrofor, iar părintele diacon lect. dr. Sorin Mihalache a primit rangul de arhidiacon. Licențiații studiilor Teologie Pastorală, Teologie Asistență socială și Teologie Artă sacră, dimpreună cu preoții profeosri și părinții lor au trăit momente de bucurie la cursul festiv organizat la Centrul de Evenimente „Agora”.
Pe parcursul evenimentului au luat cuvântul preoţi profesori ai Facultăţii de Teologie, reprezentanţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au fost premiaţi şefii de promoţie şi s-au acordat diplome tuturor absolvenţilor. Festivitatea de absolvire a studenților de la Facultatea de Teologie a fost organizată de Fundația Alumni a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.