Duminică, 5 August 2018
Alex Atudori

Sâmbătă, 4 august, au debutat Sărbătorile Sfinților Nemțeni cu slujba de Priveghere la Biserica „Sfântul Cuvios Ioan Iacob” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi”.

Sâmbătă, 4 august, au debutat Sărbătorile Sfinților Nemțeni cu slujba de Priveghere la Biserica „Sfântul Cuvios Ioan Iacob” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi”. Slujba a fost săvârșită de Arhimandritul Hrisostom Rădășanu, alături de un sobor de preoți. La slujbă au participat și tinerii aflați săptămâna aceasta în tradiționalul pelerinaj pedestru de la Iași la Mănăstirea Neamț.

Astăzi, 5 august, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Iacob, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor. După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură.

La finalul slujbei, părintele Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, a mulțumit tuturor celor care și în acest an au înfrumuțesat prin prezența lor sărbătoarea închinată Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.