Luni, 11 Septembrie 2017
Constantin Comici

Binecuvântare arhierească la început de an școlar

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost alături de elevii și profesorii mai multor instituții de învățământ din Iași. Astfel, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Înaltpreasfințitul Părinte a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru începerea noului an școlar.

De o slujbă de binecuvântare și un cuvânt de învățătură s-au bucurat și elevii școlii „Varlaam Mitropolitul” din Iași. În cuvântul de învățătură rostit pentru elevi, profesori și părinți, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a asemănat noul an școlar cu o călătorie în Munții Carpați.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a mers la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” unde a făcut o slujbă de te-deum și a ținut un scurt cuvânt de învățătură tinerilor teologi. 

Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh, cu ocazia începerii noului an școlar, a fost rostit de Directorul Seminarului Teologic, părintele Dragoș Bahrim. 

Slujbe de te-deum, cu prilejul începerii noului an școlar, au mai avut loc astăzi în toate instituțiile teologice preuniversitare din Arhiepiscopia Iașilor.