Marţi, 2 Iulie 2019
Flavius Popa

Marți, 2 iulie 2019, Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare” din cartierul Podu Roș – Iași, a îmbrăcat veșminte de sărbătoare, comunitatea ieșeană celebrând zilele acestea hramul parohiei.

Marți, 2 iulie 2019, Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare” din cartierul Podu Roș – Iași, a îmbrăcat veșminte de sărbătoare, comunitatea ieșeană celebrând zilele acestea hramul parohiei. Aproximativ 38 de preoți au săvârșit luni seara, 1 iulie 2019, sluba Vecerniei unită cu Litia iar astăzi, credincioșii s-au rugat la Sfânta Liturghie oficiată de un impresionat sobor de preoți români și moldoveni, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți. Totodată, Festivalul de muzică „Gavriil Musicescu”, și-a anunțat cu prilejul acestui eveniment deschiderea oficială a celei de a VII-a ediții.
La Parohia „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din municipiul Iași și-a sărbătorit marți, 2 iulie 2019, ocrotitorul spiritual. Slujbele au început încă de ieri seara, 1 iulie 2019, cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, de către un sobor de aproximativ 40 de clerici, alături de părintele Daniel Marius Profir, protopop de Iași II. La eveniment au participat atât autoritățile locale, cât și credincioșii din cartierul Podu Roș și din orașul Iași. Dimineața aceasta, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, atât din țară cât și din Republica Moldova. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.
A început Festivalul de muzică „Gavriil Musicescu”
Tot în această zi a început cea de-a VII-a ediție a Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, eveniment desfășurat de Asociația „Iubire și Încredere” Iași. Credincioșii prezenți la sfintele slujbe au putut audia pentru prima oară Corul Academic „Mirce Acev” al Universităţii „Ss. Cyril and Methodius” din Skopje, Republica Macedonia de Nord. Acest cor, dimpreună cu Grupul psaltic „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane Iași, Corala „Armonia” Constanța și Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Iași au concertat în această seară, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” (BCU Iași). Pentru a vedea live evenimentele desfășurate în cadrul Festavalului „Gavriil Musicescu”, dar și pentru a afla mai multe detalii cu privire la programul concursului, puteți accesa pagina de Facebook Asociația Iubire și Încredere, dar și site-ul web www.iubiresiincredere.ro. De asemenea, înregistrările concertelor vor fi disponibile și pe canalul de YouTube al organizatorilor.