Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Adrian Sârbu

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Sărbătoarea Botezului Domnului a adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași mulțime mare de credincioși.

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Sărbătoarea Botezului Domnului a adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași mulțime mare de credincioși.

Slujba Dumnezeieștii Liturghii a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de soborul preoților și a diaconilor slujitori de la Catedrală.

După citirea Evangheliei, credincioșii au putut asculta cuvântul de învățătură al Părintelui Mitropolit, în care acesta a subliniat semnificația Dumnezeieștii Arătări (a Teofaniei) ce a avut loc la Botezul Domnului Hristos în râul Iordan.

În cadrul slujbei de sfințire a apei ce a urmat după Sfânta Liturghie, Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură numeroșilor credincioși prezenți pe esplanada din fața Catedralei, în care a evidențiat rostul și semnificația apei sfințite pe care o primim în mod deosebit la Bobotează.

În continuare, a avut loc sfințirea Aghiazmei Mari, rânduială specială săvârșită doar în această zi din ani, după care, Înaltpreasfințitul Teofan a stropit cu aghiazmă mulțimea de credincioși. De asemenea, apa sfințită a fost împărțită numeroșilor credincioși prezenți care astfel au putut duce binecuvântarea marelui praznic împărătesc al Botezului Domnului la casele lor.