Miercuri, 16 Octombrie 2019
Flavius Popa

În această seară, 15 octombrie 2019, în jurul orei 21.30, racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost dusă în procesiune și așezată în Catedrala Mitropolitană, încheindu-se astfel Hramul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Zeci de mii de pelerini din întreaga lume ortodoxă s-au închinat la cinstitele moaște ale Sfintei Parascheva și ale Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei.

Slujba ce încheie evenimentele legate de Hramul Sfintei Parascheva a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, dimpreună cu soborul de preoți și diaconi ai Catedralei Mitropolitane. Părinții slujitori, luând pe umeri racla cu cinstitele moaște, au înconjurat sfântul locaș, au rostit ectenii în timpul procesiunii, iar la final au depus spre închinare sfintele relicve în interiorul lăcașului. Pelerinii rămași au format un nou culoar pentru a se putea închina în continuare la Sfânta Parascheva.

După depunerea raclei, părintele arhimandrit Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, a rostit un scurt cuvânt celor prezenți, mulțumind tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentelor din aceste zile.