comunicat de presă

28 Mai 2021

Hotărârile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din 27-28 mai 2021 | Comunicat de presă

În zilele de 27-28 mai 2021, la Mănăstirea Miclăușeni s-a întrunit, în şedinţă de lucru, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la care au participat, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan,  IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citește mai mult
5 Noiembrie 2020

Comunicat de presă - Hotărârile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din 5 noiembrie 2020

În ziua de 5 noiembrie 2020, la reședința mitropolitană din Iași s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la care au participat IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citește mai mult
6 Iunie 2019

Comunicat de presă - Hotărârile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din 5 iunie 2019

 În ziua de 5 iunie 2019, la Mănăstirea Neamț s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei la care au participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește mai mult
23 Februarie 2018

Precizări cu privire la articolul publicat de 7Est în data de 21 februarie 2018

În data de 21 februarie 2018, în ziarul 7Est a apărut articolul „Document BOMBA! Mitropolitul a trântit o licitaţie de 200.000 de euro”, unde sunt prezentate mai multe aspecte legate de proiectul Ansamblului Mitropolitan din Iași. Având în vedere că unele informații nu sunt conforme cu realitatea, dorim să facem următoarele precizări.

Citește mai mult
3 Februarie 2018

Ședința Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor – comunicat de presă

În data de 3 februarie 2018, ȋn Sala „Iustin Moisescuˮ a Centrului Eparhial Iaşi, s-au desfăşurat lucrările ședinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor.

Citește mai mult
18 Octombrie 2017

Întronizarea PS Ignatie Trif, noul Episcop al Hușilor (Comunicat de presă)

În data de 22 octombrie 2017, la Huși, va avea loc întronizarea noului Episcop al Hușilor, Preasfințitul Ignatie Trif. Slujba Sfintei Liturghii va începe la ora 9.30 și va fi oficiată pe o scenă amplasată în curtea catedralei episcopale din Huși de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Citește mai mult